Náš sortiment
Náš sortiment

Těstoviny

podkategorie
  • Colonne di Pompei

    159 

    Sušené těstoviny ze semolinové mouky Colonne di Pompei jsou speciálním formátem těstovin, které vyrábí pouze jediná firma v Itálii. Jsou to extra dlouhé fusillony, o délce asi 23 cm, vysušené při nízké teplotě po dobu nejméně 36 hodin. Název Colonne di Pompei znamená “sloupy z Pompejí”. Díky své délce mají dostatek plochy k zachycení a absorbování různých omáček.

    Země Itálie
    Druh bezvaječné, semolinové
    Hmotnost 500g
  • Conchiglioni

    65 

    Těstovina ve tvaru lastury. Jedná se o velkou formu, vhodnou pro plnění či zapékání.

    Země Itálie
    Hmotnost 500g
    Druh bezvaječné, semolinové
  • Fusilli al pomodoro spinaci

    69 

    Bezvaječné suché špenátovo – rajčatové těstoviny ze semolinové mouky vřetenovitého tvaru. Nejčastěji se používají k řidším omáčkám. Název Fusilli pochází pravděpodobně z italského slova „fusile“, což je archaický výraz pro pušky, protože připomínají spirálovitě rýhovanou hlaveň pušky zevnitř. V moderní italštině také může slovo znamenat „malá vřetena”. Ručně se vyrábějí fusilli namotáváním těsta ve tvaru špagety nebo ploché nudle na tenkou tyčku nebo špejli. Jako většina italských těstovin, jsou fusilli v italské kuchyni součástí primi piatti – tedy předkrmu dále jsou používány do salátů nebo s omáčkou.

    Země Itálie
    Druh bezvaječné, semolinové
    Hmotnost 500g
  • Lasagne all uovo

    69 

    Klasické lasagne bez přísad od Divelly. Výborné lasagne, které nemusíte spařovat a můžete je rovnou péct v troubě. To vám jistě ušetří spoustu času a vztekání u slepených lasagní.

    Země Itálie
    Hmotnost 500g
  • Lasagnone

    119 

    Lasagnone Riccialone jsou těstoviny podobné lasagním. Narozdíl od klasických lasagní však mají vroubkované okraje.

    Země Itálie
    Hmotnost 500g
  • Miez Paccheri rigate

    101 

    Těstovina ve tvaru trubek s vroubkováním o velikosti 4 cm, pocházející z Kalábrie a Kampánie. Je vhodná pro nadívání, zapékání nebo jen tak k omáčce. Nejznámejší kombinací je s mořskými plody v rajčatové omáčce.

    Doba přípravy pro al dente: 14 minut

    Země Itálie
    Hmotnost 500g
    Druh bezvaječné, semolinové
  • Papardelle all’ uovo

    40 

    Pappardelle (z italského pappare – „polykat“) je druh italských těstovin v podobě ca 2-3 cm širokých nudlí. Sušené v surové podobě jsou prodávané stočené do klubíček. Jejich obdobou jsou toskánské Fettuccine. K dostání jsou jak s rovným tak s vroubkovaným okrajem. V Itálii jsou velmi populární, takže se např. v provincii Emilia-Romagna pořádají festivaly věnované pouze těmto těstovinám.

    Země Itálie
    Hmotnost 500g
    Druh vaječná, semolinová
  • Penne Rigate

    39 

    Suché bezvaječné těstoviny ze semolinové mouky s mimořádnou pórovitostí. Penne jsou krátké duté těstoviny na koncích seříznuté. Rigate je označení pro vroubkovanou variantu. Díky vroubkům dokonale absorbují koření a omáčku. Velmi dobře se hodí k výrazným zeleninovým omáčkám i k ragú. Vhodné jsou i k zapékání.

     

    Země Itálie
    Hmotnost 500g
  • Penne rigatte – celozrnné

    59 

    Těstoviny vyrobené z celozrnné pšenice a vody. Obsahují více vlákniny, vitamínů, minerálních látek a mají nižší glykemický index s vyšší výživovou hodnotou. Použití je stejné jako u těstovin ze semolinové mouky.

    Země Itálie
    Druh celozrnné
    Hmotnost 500g
  • Riso Arborio 1kg

    79 

    Superfino – zvlášť dlouhozrnná rýže.

    Světoznámá italská rýže Arborio. Přestože zůstává po uvaření pevná na skus, na povrchu je jemná s typickou krémovitou konzistencí, díky čemuž se lehce pojí a má tak idealní vlastnosti pro tradiční italské rizoto.

    Země Itálie
    Hmotnost 1kg
  • Spaghetti al nero di seppia

    89 

    Vysoce kvalitní těstoviny skvěle doplnující všechny pokrmy s mořskými plody a rybami. Fantastické jsou s losose, krevetami a cherry rajčaty.

    Země Itálie
    Druh semolinové, sepiové
    Hmotnost 500g
  • Spaghetti bezlepkové

    89 

    Nejtradičnější suché bezlepkové těstoviny. Vyrobeny ze směsi rýžové mouky s mimořádnou pórovitostí, dokonale absorbující koření a omáčku. Použití je stejné jako u těstovin ze semolinové mouky. Bezlepkové těstoviny umožňují osobám s celiakií vychutnat si pokrmy ve vysoké kvalitě.

    Země Itálie
    Hmotnost 400g
    Druh bezlepkové
  • Spaghetti Ristorante

    39 
    Země Itálie
  • Tagliatelle

    79 

    Tagliatelle pochází z oblasti Ligurie. Jsou silné 0,55 mm a a široké 5,60 mm. Tagliatelle mohou být použity v mnoha variantách a podávány s různými omáčkami. Skvěle chutnají v těstovinových pokrmech nebo v nákypech, nejlepší je servírovat je s rybí omáčkou, mušlemi, mořskými plody, máslem, bílou omáčkou s mlékem a sýrem, případně s přidáním kari nebo šafránu.

    Země Itálie
  • Tripoline

    65 

    Jedná se o podlouhlou, sploštelou těstovinu s vlněním po jedné straně. Příprava je obdobná jako u Spaghetti. Ideální podávat s jemnější omáčkou nebou masovým ragú.

    Země Itálie
    Hmotnost 500g
    Druh bezvaječné, semolinové
  • Vesuvio

    99 

    Sušené těstoviny ze semolinové mouky Vesuvio se řadí mezi krátké těstoviny. Pojmenované jsou podle sopky Vesuv, ležící v regionu Kampánie. Můžete kombinovat se svojí oblíbenou omáčkou.

    Země Itálie
    Hmotnost 500g
    Druh bezvaječné, semolinové