Náš sortiment
Náš sortiment

Ovocné pálenky

podkategorie
  • Hruškovice 42,5%

    557 

    Prvotřídní hruškovice z ovoce z jižních Čech. Jednotlivé odrůdy hrušek jsou pečlivě vybírány a míchány pro dosažení výjimečné a vyvážené chuti. Díky unikátní 4-násobné destilaci je získán ultra jemný a čistý destilát, který zraje 1 rok ve smaltovaných tancích. Vychutnejte si jemnou a delikátní hruškovici od zámecké palírny Blatná.

    Složení 100% hruškový destilát
    Obsah alkoholu 42,5%
    Objem 700ml

     

  • Hruškovice 50 % 0,2 L

    149 

    Hruškovice – ovocný destilát vyrobený výhradně z hrušek, se svojí chutí řadí k těm nejjemnějším destilátům. Středně intenzivní hrušková vůně nejlépe vynikne při pokojové teplotě. Pro maximální vychutnání hruškového destilátu se doporučuje podávat s kompotovanou hruškou.

    V roce 2013 získala blatenská Hruškovice 3. místo v regionální soutěži “Chutná hezky Jihočesky”.

    Alkohol: 50 %

  • Hruškovice 50% 0,5L

    315 

    Hruškovice – ovocný destilát vyrobený výhradně z hrušek, se svojí chutí řadí k těm nejjemnějším destilátům. Středně intenzivní hrušková vůně nejlépe vynikne při pokojové teplotě. Pro maximální vychutnání hruškového destilátu se doporučuje podávat s kompotovanou hruškou.

    V roce 2013 získala blatenská Hruškovice 3. místo v regionální soutěži “Chutná hezky Jihočesky”.

  • Hruškovice 50% 0,5L

    325 

    Hruškovice – ovocný destilát vyrobený výhradně z hrušek, se svojí chutí řadí k těm nejjemnějším destilátům. Středně intenzivní hrušková vůně nejlépe vynikne při pokojové teplotě. Pro maximální vychutnání hruškového destilátu se doporučuje podávat s kompotovanou hruškou.

    V roce 2013 získala blatenská Hruškovice 3. místo v regionální soutěži “Chutná hezky Jihočesky”.

  • Hruškovice 50% 1L

    559 

    Hruškovice – ovocný destilát vyrobený výhradně z hrušek, se svojí chutí řadí k těm nejjemnějším destilátům. Středně intenzivní hrušková vůně nejlépe vynikne při pokojové teplotě. Pro maximální vychutnání hruškového destilátu se doporučuje podávat s kompotovanou hruškou.

    V roce 2013 získala blatenská Hruškovice 3. místo v regionální soutěži “Chutná hezky Jihočesky”.

    Alkohol: 50 %

  • Meruňkovice 50% 0,5L

    325 

    Dočasně nedostupné!

    Ovocný destilát vyrobený výhradně z meruněk již při prvním přivonění zaujme výraznou meruňkovou vůní, neboť meruňky mají vysokou schopnost přenést během destilace vonné esence do výsledného produktu. Při napití vzbuzuje intenzivní vůně dojem jemné nasládlosti destilátu. Díky této skutečnosti je tento destilát oblíben i u žen. Destilát doporučujeme pít při pokojové teplotě, protože jen tehdy vynikne jeho výrazné aroma.

    Alkohol: 50 %

  • Mirabelkovice 50% 0,5L

    325 

    Dočasně nedostupné!

  • Slivovice 42,5%

    557 

    Prvotřídní slivovice z ovoce z jižních Čech. Díky unikátní 4-násobné destilaci je získán ultra jemný a čistý destilát, který zraje 1 rok ve smaltovaných tancích. Vychutnejte si jemnou a delikátní slivovici od zámecké palírny Blatná.

    Složení 100% švestkový destilát
    Obsah alkoholu 42,5%
    Objem 700ml

     

  • Slivovice 50% 0,2 L

    149 

    Jedním z typických českých nápojů je bezesporu Slivovice. Tradiční ovocný destilát vyrobený výhradně ze švestek. Jeho charakteristikou je středně intenzivní švestková vůně s jemnými tóny pecek. Destilát doporučujeme pít při pokojové teplotě, protože jen tehdy vynikne jeho osobitý charakter.

    Alkohol: 50 %

  • Slivovice 50% 0,5L

    315 

    Jedním z typických českých nápojů je bezesporu Slivovice. Tradiční ovocný destilát vyrobený výhradně ze švestek. Jeho charakteristikou je středně intenzivní švestková vůně s jemnými tóny pecek. Destilát doporučujeme pít při pokojové teplotě, protože jen tehdy vynikne jeho osobitý charakter.

    Alkohol: 50 %

  • Slivovice 50% 0,5L

    325 

    Jedním z typických českých nápojů je bezesporu Slivovice. Tradiční ovocný destilát vyrobený výhradně ze švestek. Jeho charakteristikou je středně intenzivní švestková vůně s jemnými tóny pecek. Destilát doporučujeme pít při pokojové teplotě, protože jen tehdy vynikne jeho osobitý charakter.

    Alkohol: 50 %

  • Slivovice 50% 1L

    559 

    Jedním z typických českých nápojů je bezesporu Slivovice. Tradiční ovocný destilát vyrobený výhradně ze švestek. Jeho charakteristikou je středně intenzivní švestková vůně s jemnými tóny pecek. Destilát doporučujeme pít při pokojové teplotě, protože jen tehdy vynikne jeho osobitý charakter.

    Alkohol: 50 %

  • Švestková pálenka 50% 0,5L

    577 

    Pálenky se vyrábí z kvasu připraveného z daného ovoce. Zralé a zdravé ovoce se v případě peckovin (třešně, višně, švestky) rozmělní tak, aby se pecky nepoškodily a takto připravená drť se umístí do čisté nádoby z plastu, dřeva, keramiky, případně z nerezové oceli. Do této drtě se mohou vmíchat kultury ušlechtilých kvasinek, živné soli nebo enzymy podporující rozpad dužiny. Po několika týdnech se kvas zdestiluje na 3 stupňové rektifikační koloně. Po této destilaci se nechá výsledný destilát tzv. odvětrat a naředí se místní pramenitou vodu. Do pálenky se v žádném případě nepřidává cukr nebo jiná aditiva – nemohlo by se již jednat o tzv. ušlechtilý destilát!

  • Třešňovice 50% 0,2 L

    149 

    Třešňovice – ovocný destilát vyrobený výhradně z třešní. V našem případě převážně z třešní pocházejících z Jižních Čech. Pro Třešňovici je charakteristická středně intenzivní třešňová vůně a hladká chuť. Destilát doporučujeme pít při pokojové teplotě.

    V roce 2009 získala blatenská Třešňovice 2. místo v regionální soutěži “Chutná hezky Jihočesky”.

    Alkohol: 50 %

  • Třešňovice 50% 0,5L

    325 

    Třešňovice – ovocný destilát vyrobený výhradně z třešní. V našem případě převážně z třešní pocházejících z Jižních Čech. Pro Třešňovici je charakteristická středně intenzivní třešňová vůně a hladká chuť. Destilát doporučujeme pít při pokojové teplotě.

    V roce 2009 získala blatenská Třešňovice 2. místo v regionální soutěži “Chutná hezky Jihočesky”.

    Alkohol: 50 %

  • Višňová pálenka 50% 0,5L

    599 

    Pálenky se vyrábí z kvasu připraveného z daného ovoce. Zralé a zdravé ovoce se v případě peckovin (třešně, višně, švestky) rozmělní tak, aby se pecky nepoškodily a takto připravená drť se umístí do čisté nádoby z plastu, dřeva, keramiky, případně z nerezové oceli. Do této drtě se mohou vmíchat kultury ušlechtilých kvasinek, živné soli nebo enzymy podporující rozpad dužiny. Po několika týdnech se kvas zdestiluje na 3 stupňové rektifikační koloně. Po této destilaci se nechá výsledný destilát tzv. odvětrat a naředí se místní pramenitou vodu. Do pálenky se v žádném případě nepřidává cukr nebo jiná aditiva – nemohlo by se již jednat o tzv. ušlechtilý destilát!