En La Parra
En La Parra
219 Kč
Víno má slámově žluté zabarvení a střední viskozitu. Vůně je svůdná a výrazná, ananasově ovocná s citrusovými plody, decentně květinová. V chuti velmi svěží s příjemnou kyselinkou, středně plné, ovocné a lehce minerální. Dlouhé v dochuti. Etiketa má také svůj význam. Pochází ze španělského rčení „Estas en la parra“ což se dá volně přeložit jako „Náš snílek“. A o čem, že to sní dáma na etiketě? Přeci o všem krásném co si člověk může představit, když si otevře a popíjí láhev tohoto svůdného vína.
Země | Španělsko |
---|---|
Oblast | Valencia |
Vinařský region | Renegado |
Vinařství | Bodegas Nodus |
Druh vína | bílé suché, BIO |
Odrůdy | 50% Moscatel, 50% Chardonnay |
Zbytkový cukr | 0,9 g/l |
Obsah kyselin | 7,8 g/l |
Obsah alkoholu | 12,5% |
Ročník | 2019 |
Bodegas Nodus založil roku 1985 Adolfo Heras Marin. Jeho největším pokladem byly vinice a lesy rozprostřené na 540 ha v oblasti zvané Renegado. Ta patří mezi jednu z nejcenějších ekologických oblastí regionu Valencie. Vinice leží v nadmořské výšce 750 metrů nad mořem a jsou zatříděny do DO Valencia. Půda je písčitá a podnebí vnitrozemské s velmi teplým létem, ale dostatečným množstvím srážek. Díky tomu je víno aromatické, svěží a skvěle pitelné. Veškeré práce na vinicích jsou vedeny v ekologickém režimu. Horzny se sbírají a třídí ručně a po převozu do vinarštví se odstonkují, pomelou a nechávají ležet několik hodin v kotaktu se slupkami. Následně se vylisuje mošt na pneumatickém lisu a víno fermentuje v nerezových tancích při teplotě okolo 15-17°C po dobu asi 20 dní.